vineri, 27 decembrie 2013

Cum Sa Iti Alegi Imbracamintea

De cele mai multe ori vorbim despre calitatea unui produs de imbracaminte inainte de a-l cumpara si ne gandim instictiv la raportul calitate/pret. Insa, de cele mai multe ori, criteriul “calitate” este destul de dificil de definit exact. Exista mai multe puncte de vedere privind calitatea unei haine. Sunt cei care spun “calitate” si se gandesc cat de functional si trainic este acel produs si pe de alta parte sunt consumatorii care inteleg prin haide “de calitate”, obiecte vestimentare croite bine si placute la vedere.
Exista clar o interdependenta intre cele doua viziuni, despre care vom discuta in continuare.
Sunt oameni care aleg hainele efectiv prin prisma functionalitatii lor. De exemplu, se imbraca gros iarna pentru a se proteja de frig si in general pentru a nu umbla complet dezbracate. Urmand acest criteriu, descoperim ca hainele “de calitate” pot fi descrise in functie de: cat de cald tin, daca sunt rezistente la apa, cat de rezistente sunt, cat de confortabile si cat de putin cantaresc.
Aceasta inseamna ca pentru ca imbracamintea sa fie de calitate, trebuie sa acordam atentie materialului din care aceasta este confectionata si modului in care este croita. Astfel de haine se gasesc in general in magazinele sportive si sunt o investitie buna daca urmaresti sa fii protejat impotriva interperiilor si atat.
Insa ce se intampla daca iei in considerare factorul stil atunci cand alegi hainele so functionalul trece pe locul doi ca importanta? Atunci mai importanta este forma pe care o au hainele. Sacoul si padesiul inlocuiesc haina de ski. Renuntam la impermeabilitate si alegem in schimb o textura interesanta a materialului. Latura estetica a imbracamintii este data de: stil, design, croiala si cat de simplu poate fi combinat respectivul obiect vestimentar.
Brandurile care se concentreaza strict pe aceste criterii produc haine ieftine cu design reusit. Cu toate acestea, in general hainele din aceasta categorie sunt de calitate proasta, fiind realizate din materiale proaste, fie nu este acordata atentie detaliilor sau rezistentei.
Daca vrei sa ai totul in ceea ce priveste calitatea, urmarind atat criteriul functional, cat si cel la moda, trebuie sa fii pregatit sa platesti. De asemenea, trebuie sa constientizezi ca a fi bine imbracat este diferit de a fi imbracat la moda.

Acestea fiind spuse, data viitoare cand pornesti la cumparaturi trebuie sa ai in minte faptul ca daca iti doresti imbracaminte estetica, functionala si pe care sa o poti folosi mai mult timp de acum inainte, trebuie sa te informazi, sa compari brand-urile si sa ai in minte criteriile de calitate pe care ti le-am prezentat in articolul de fata.

Cum Sa Porti Hainele Care iti Plac


Aceasta este o intrebare pe care ne-o punem cu totii la anumite intervale de timp. De fapt, unii oameni stiu cum sa aleaga o pereche de jeansi, o camasa, o pereche de pantofi, insa nu se gandesc cum sa puna toate aceste piese impreuna pentru a crea o vestimentatie care sa insemne ceva... sau sunt incapabili sa creeze un ansamblu armonios, ca si cum a alege hainele potrivite din dulap este ceva complicat si de neinteles.

Moda la barbati este destul de simpla, deci nu ar trebui sa iti pierzi mintile in incercarea de a alege ceva dragut cu care sa te imbraci. Cand te scoli dimineata din pat, nu ar trebui sa te intrebi “Cu ce merge o pereche de jeansi inchisi la culoare?”, ci mai degraba “Ce as vrea sa port astazi?”

Daca nu iti face placere, nu vei progresa niciodata prea mult in ceea ce priveste stilul personal. De aceea, atunci cand achizitionezi o noua piesa vestimentara, ar trebui sa o faci gandindu-te cum se va potrivi cu celelalte haine din garderoba ta si mai ales cu entuziasm. Este mult mai usor si mult mai distractiv sa iti creezi un outfit folosind elemente pe care doresti sa le porti, decat alegand haine in urma unui proces rational prealabil (de exemplu vei purta un anumit pulover cu jeansii pentru ca stii ca se asorteaza, desi te-ai bucura mai mult daca ai purta camasa in carouri astazi!)

Concluzia este ca trebuie sa te simti bine atunci cand alegi hainele, nu sa o faci pentru ca asa ai vazut tu ca se potriveste in nu stiu ce revista. Pe termen lung, acest mod de a gandi te va ajuta enorm sa iti creezi un stil propriu, recognoscibil, prin care te vei evidentia.

Iata cum ai putea urma acest sfat in mod concret. De exemplu, vezi ca afara este racoare. Te gandesti imediat ca este timpul sa porti cardiganul cu guler gros din lana. Iata deci un articol vestimentar care iti place si pe care vrei sa il porti astazi. Acesta va fi punctul tau de plecare.
De asemenea, astazi simti nevoia sa te imbraci confortabil si oarecum casual, asa ca pui pur si simplu un T-shirt pe sub el, cu imprimeu sau nu, pentru ca este un articol vestimentar care oricum nu va iesi in evidenta.

Am sarit dinadins peste intrebarea ce fel de jeansi sa porti pentru ca deja cunosti raspunsul. Daca este racoare, o pereche de jeansi medii ca grosime, prespalati su perfecti pentru look-ul pe care ti-l doresti.

Dupa care, mai ramane intrebarea legata de ce fel de incaltaminte sa porti. Dupa cum am vazut deja, astazi vrei sa fii relaxat, asa ca este tipul sa scoti la lumina snikersii. Dupa cum poate stii, este destul de dificil sa dai gres atunci cand vine vorba de alegerea culorii unei perechi de pantofi sport, asa ca indiferent ce culoare ai, chiar daca sunt gri sau albi sau o culoare intensa, se vor potrivi fara doar si poate vestimentatiei tale.

Daca ai o pereche de sneakersi inalti si vrei ca blugii sa pice chiar in spatele limbii, iti trebuie o pereche de jeansi mai stransi (fit), care se gasesc pe toate drumurile si ar trebui sa existe in garderoba oricui.