vineri, 27 decembrie 2013

Cum Sa Iti Alegi Imbracamintea

De cele mai multe ori vorbim despre calitatea unui produs de imbracaminte inainte de a-l cumpara si ne gandim instictiv la raportul calitate/pret. Insa, de cele mai multe ori, criteriul “calitate” este destul de dificil de definit exact. Exista mai multe puncte de vedere privind calitatea unei haine. Sunt cei care spun “calitate” si se gandesc cat de functional si trainic este acel produs si pe de alta parte sunt consumatorii care inteleg prin haide “de calitate”, obiecte vestimentare croite bine si placute la vedere.
Exista clar o interdependenta intre cele doua viziuni, despre care vom discuta in continuare.
Sunt oameni care aleg hainele efectiv prin prisma functionalitatii lor. De exemplu, se imbraca gros iarna pentru a se proteja de frig si in general pentru a nu umbla complet dezbracate. Urmand acest criteriu, descoperim ca hainele “de calitate” pot fi descrise in functie de: cat de cald tin, daca sunt rezistente la apa, cat de rezistente sunt, cat de confortabile si cat de putin cantaresc.
Aceasta inseamna ca pentru ca imbracamintea sa fie de calitate, trebuie sa acordam atentie materialului din care aceasta este confectionata si modului in care este croita. Astfel de haine se gasesc in general in magazinele sportive si sunt o investitie buna daca urmaresti sa fii protejat impotriva interperiilor si atat.
Insa ce se intampla daca iei in considerare factorul stil atunci cand alegi hainele so functionalul trece pe locul doi ca importanta? Atunci mai importanta este forma pe care o au hainele. Sacoul si padesiul inlocuiesc haina de ski. Renuntam la impermeabilitate si alegem in schimb o textura interesanta a materialului. Latura estetica a imbracamintii este data de: stil, design, croiala si cat de simplu poate fi combinat respectivul obiect vestimentar.
Brandurile care se concentreaza strict pe aceste criterii produc haine ieftine cu design reusit. Cu toate acestea, in general hainele din aceasta categorie sunt de calitate proasta, fiind realizate din materiale proaste, fie nu este acordata atentie detaliilor sau rezistentei.
Daca vrei sa ai totul in ceea ce priveste calitatea, urmarind atat criteriul functional, cat si cel la moda, trebuie sa fii pregatit sa platesti. De asemenea, trebuie sa constientizezi ca a fi bine imbracat este diferit de a fi imbracat la moda.

Acestea fiind spuse, data viitoare cand pornesti la cumparaturi trebuie sa ai in minte faptul ca daca iti doresti imbracaminte estetica, functionala si pe care sa o poti folosi mai mult timp de acum inainte, trebuie sa te informazi, sa compari brand-urile si sa ai in minte criteriile de calitate pe care ti le-am prezentat in articolul de fata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu