sâmbătă, 4 ianuarie 2014

Ce ar trebui sa imbraci ca sa arati ca un gentleman

Am citit multe articole pe tema “care sunt principalele greseli de stil comise de barbati” sau “care sunt lucrurile de baza in materie de stil pe care orice barbat ar trebui sa le cunoasca”.  In continuare iti voi prezenta douazeci si cinci de informatii vitale pe care orice barbat modern care a depasit varsta de paisprezece ani ar trebui sa le cunoasca. Fiecare barbat. Fara nicio exceptie. Serios.
1.      Descheie intotdeaua ultimul nasture de la sacou. Nu a fost asezat acolo pentru a fi incheiat.
2.      La fel se intampla cu vesta.
3.      Scoate etichetele de pe maneci inainte de a purta o jacheta.
4.      Jachetele vin cateodata insailate cu ata alba la umeri sau la buzunare. Elimina aceste ate inainte de a purta sacoul.
5.      Buzunarele jachetei sunt destinate pentru a putea fi folosite.  Foloseste o foarfeca daca din fabrica au venit insailate.
6.      Mai mult de trei nasturi la sacou spun ca haina respectiva este nepotrivita, deci nu o cumpara.
7.      La o haina cu trei nasturi, sa inchei nasturele de sus este optional. La unele haine reverul se ruleaza, nasturele de sus devenind pur si simplu ornamental. Cu alte cuvinte, daca sa inchei primul nasture de sus pare gresit, atunci chiar este.
8.      Pantofi maro, curea maro. Pantofi negri, curea neagra.
9.      Curea sau bretele. Niciodata curea si bretele.
10.   Maneca jachetei ar trebui sa fie suficient de scurta pentru a arata cam jumatate de centrimentru din manseta camasii.
11.   Pantalonii tai ar trebui sa fie lungi cat sa acopere gleznele si sa ajunga la pantof, fara sa se increteasca. Daca cracul pantalonului se pliaza fie in fata, fie in spate, fie in laterale, atunci este prea lung.
12.   Haina ar trebui sa urmeze si sa flateze liniile din partea superioara a corpului, nu sa le ingroape pur si simplu. Ar trebui sa fii capabil sa strecori o mana in buzunarul interior de la piept, insa daca jacheta este incheiata si puteti duce mana la inima cu pumnul strans fara efort, atunci este prea mare.
13.   Atunci cand cumparati un costum sau o haina sport, ar trebui modificata la croitor, dacca se impun mici transformari. Detaliile fac diferenta, iar croitorul nu este nici pe departe atat de scump pe cat ti-ai putea imagina.
14.   Cravata ar trebui sa ajunga pana la cureaua de la pantaloni – nu ar trebui sa fie nici deasupra ei, nici sa o depaseasca.
15.   Singurii barbati care ar trebui sa poarte costum negru pe timpul zilei sunt preotii, agentii secreti si angajatii de la servicii funerare.
16.   Sa atarni telefonul mobil la catarama pantalonilor este oribil.
17.   La fel si pantofii cu botul patrat. Sau foarte ascutit.
18.   Nu purta niciodata sosete vizibile atunci cand porti pantaloni scurti
19.   Sau orice fel de sosete cand porti sandale
20.   Daca porti camasa in pantaloni, ar trebui sa porti si o curea
21.   Regula numarul unu in materie de incaltaminte: Slapii se poarta numai la piscina si pe plaja. Nicaieri altundeva.

Daca intalnesti pe cineva care incalca aceste principii, bate-l pe umar si atentioneaza-l prieteneste. Raneste estetic  pe toti cei care ii ies in cale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu