marți, 7 ianuarie 2014

Cum sa iti organizezi dulapul cu haine in 4 pasi

Unul dintre principalele motive pentru care majoritatea barbatilor nu isi pot gasi propriul stil este pentru ca pur si simplu nu au o imagine clara asupra sifonierului lor, Cum poti sa imbunatatesti ceva ce nu cunosti?
Atunci cand sifonierul tau este organizat prost, incepe sa pierzi lucruri. Nu numai ca nu gasesti niciodata ceea ce ai nevoie, dar de fiecare data cand cauti ceva dezastrul creat se mareste si sa gasesti hainele pe care doresti sa le imbraci devine o corvoada exersata in fiecare zi.

Iata filosofia mea in acest sens: mai putine haine in dulap inseamna de fapt mai multe posibilitati. Contrar credintei generale conform careia cu cat ai mai multe haine la indemana, cu atat probabilitatea sa te imbraci bine creste, in acest caz, mai putina imbracaminte inseamna mai multa rapiditate si un stil mai bun.

Daca si tu esti ca mine, probabil iti place sa pastrezi hainele. Pe termen lung, intotdeauna credeam ca avand mai multe haine la indemana imi imbunatatesc posibilitatile in ceea ce priveste vestimentatia. Gresit! Numai dupa ce mi-am revizuit garderoba am inceput sa combin efectiv hainele. Dupa ce am aruncat mai bine de 50% din garderoba si am investit in cateva piese uimitoare, am inceput sa creez outfituri reusite.

Pasul Nr. 1: Triajul
1.      Scoate afara din dulap totul – in special tot ce nu are vreo legatura cu hainele. Curata etajerele de praf, aspira etc.
2.      Pune-ti aceste intrebari cruciale: L-ai purtat in ultimii doi ani? Te mai incape? Iti mai sta bine? Ai prea multe de acelasi fel?
3.      Decide soarta fiecarui obiect de imbracaminte in parte:
1.      Aseaza-l din nou pe un raft, frumos impaturit
2.      Aseaza-l intr-o cutie pentru haine sezoniere sau pe care intentionezi sa le donezi (in special pe cele pe care nu le-ai mai purtat in ultimii doi ani).
Pasul Nr. 2: Organizeaza-ti noul dulap cu haine
1.      Incepi cu hainele de baza: pentru unii dintre noi, acestea sunt suficiente. Insa prin “de baza” inteleg clasice, care pot fi purtate ani buni fara sa se demodeze si piese vestimentare versatile in jurul carora iti vei construi orice vestimentatie.
2.      Construieste o infrastructura buna si achizitioneaza accesoriile necesare – un dressing eficient este unul bine organizat. Vei avea nevoie de umerase pentru camasi, pentru pantaloni, saculeti pentru sosete si lenjerie etc.
Pasul Nr. 3: Planuieste un sistem de organizare
O modalitate de a organiza imbracamintea este impartind-o pe stiluri (de exemplu: haine elegante - costume, camasi, cravate etc. vs haine sport - jeansi, tricouri, pulovere etc.) O alta modalitate este aranjandu-le pe outfituri – aceasta varianta se poate dovedi convenabila pentru ca tot ceea ce trebuie sa faci este sa le scoti din dulap cand ai nevoie de ele.
Pasul Nr. 4: Incepe sa atarni si sa impaturesti
Ce haine vrei sa agati pe umerase si ce trebuie impaturit? Agata toate hainele tale cu guler: camasi, jachete etc. si bineinteles pantaloni. Personal, obisnuiesc sa imi impaturesc pantalonii pentru ca nu-mi place cuta care se creeaza in cazul in care ii agati. Intotdeaua impatureste puloverele sau orice alt obiect vestimentar care cantareste mult pentru ca se stie, pentru materialele grele precum lana, gravitatia este cel mai mare inamic.

Doar cateva zile in care nu vei respecta pasii mai sus amintiti vor duce la regres. Asa ca ai grija unde si cum iti asezi hainele. Nu iti ia mai mult de 30 de secunde pentru a implementa sistemul de mai sus, iar pe termen lung vei vedea ca in dulapul tau nu va mai fi haos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu