miercuri, 8 ianuarie 2014

Alege-ti fusta in functie de silueta!

Fusta este piesa aceea vestimentara care emana feminitate si care nu va iesi niciodata din tendinte. Orice femeie are cel putin o fusta pe care o poate purta in orice moment al zilei, la orice evniment, atata timp cat este accesorizata corect. Totusi, daca nu stii ce tip de fusta te avantajeaza nu vei putea profita din plin de avantajele pe care aceasta ti le poate aduce. Iata cum ar trebui sa iti alegi o fusta, in functie de tipul tau de silueta.

In primul rand, atunci cand iti alegi o fusta trebuie sa stii ce tip de silueta ai, pentru a-ti putea alege una astfel incat sa maschezi micile imperfectiuni si, totodata, sa pui accent pe atuurile pe care corpul tau le are.

Silueta tip clepsidra - ai solduri proeminente, sani voluminosi si totusi, o talie mica? Atunci esti fericita posesoare a unei siluete de tip clepsidra. Se spune ca femeile cu aceasta silueta sunt cele mai fericite deoarece pot purta orice vor. Este adevarat, insa unele fuste te avantajeaza mai mult decat altele. Spre exemplu, fusta de tip creion a fost special conceputa pentru femeile cu aceasta silueta. Aceasta iti accentueaza formele voluptoase, dar si talie mica. De asemenea, poti purta cu succes fuste scurte, care iti accentueaza picioarele.

Pont: evita fustele foarte largi intrucat nu te avantajeaza in niciun fel, mascandu-ti formele.

Fusta

Silueta de tip triunghi inversat - in cazul in care umerii si sanii tai sunt cele mai voluminoase forme, atunci ai o silueta de tip triunghi inversat si ai nevoie de o fusta care sa-ti echilibreze formele.

Fustele cele mai potrivite pentru tine sunt cele cu croiala tip clos ori fustele cu croiala in "A". Acestea vor aduce volum in partea de jos a corpului tau, conferind armonie trupului. Un alt truc pe care il poti folosi este sa porti centuri late in talie, ori sa alegi fuste cu un brau inalt.

Pont: in niciun caz nu purta fuste mini ori drepte, care te dezavantajeaza teribil!

Fusta

Silueta dreptunghiulara - bustul tau, talia si soldurile au cam aceleasi dimensiuni? Atunci ai o silueta de tip dreptunghi, lipsita de accente si forme rotunjite. De aceaa este foarte important sa creezi tu accentele, apeland la diverse artificii precum: peplum, volane ori fel de fel de insertii in zona taliei. De asemenea, o fusta cu talia mai joasa este mai potrivita pentru tine, intrucat iti alungeste trunchiul.

Fustele cu croiala clos sunt de asemenea recomandate pentru silueta dreptunghi pentru ca ofera volum in zona soldurilor, creind impresia de talie mai subtire.

Fusta

Silueta ovala - femeile cu aceasta silueta au talia pronuntata. De aceea este extrem de important sa distraga atentia de la zona taliei, scapand de aspectul rotunjit.

Pentru a face asta, acestea trebuie sa aleaga guste din materiale fluide, usoare. Croiala fustei pentru o astfel de silueta trebuie sa fie dreapta, cu lungimea de dimensiuni medii, pentru a distrage atentia de la partea superioara a corpului, panand totodata accent pe picioare.

Pont: Evita imprimeurile mari! De asemenea, un ajutor serios pentru "sculptarea" trupului este lenjeria modelatoare - nu te sfii sa o porti!

Fusta

Silueta tip triunghi - daca soldurile sunt cele mai proeminente forme ale tale, in mod cert silueta ta este de tipul triunghi, asa ca o fusta cu croiala in "A" este perfecta pentru tine. Aceasta fusta cu croiala dreapta ar trebui sa iti imbrace perfect soldurile, oferindu-ti totodata o silueta echilibrata.

In ceea ce priveste lungimea, cele mai potrivite sunt fustele care ajung pana la genunchi ori exact pana in zona gambelor.

Pont: evita fustele cu aplicatii in zona soldurilor intrucat acestea ofera volum, iar tu nu mai ai nevoie. De asemenea, evita sa porti fuste mini.

Fusta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu