sâmbătă, 4 ianuarie 2014

Cum sa porti haine colorate

Pentru multi barbati experienta de a combina culorile este absolut descumpanitoare. In acest sens, in cele ce urmeaza am incercat sa rezum principalele reguli pe care le poti urma pentru a fi sigur ca nu dai chix cand iti alegi imbracamintea. De fapt nici nu iti trebuie imbracaminte originala, daca stii cum sa alegi culorile astfel incat sa arati armonios din punct de vedere vizual.
-         Culorile tomnatice merg in general foarte bine combinate. Marourile cu verdele, oranjul palid si galbenul intens etc.
-         Stii care culori sunt armonioase, din pacate nu realizezi inca acest lucru. Atunci cand alegi o cravata sau o batista pentru buzunarul de la piept, ia in considerare culorile pe care nu le-ai purta nicaieri altundeva. Aceasta este armonia.
-        
Combinatiile mele favorite, in acelasi timp destul de neobisnuite sunt: roz/verde, rosu/galben si albastru/maro. Tonul este cheia oricarei combinatii de culori. Este mult mai simplu de combinat, daca una dintre culori este mult mai pala decat cealalta.
-         Pentru pulovere si costume, ia in considerare purpuriul sau verdele-sticla pe sub bleumarin, burgund pe sub gri mediu si orice altceva luminos pe sub tweed.
-         Verdele este aproape cea mai versatila culoare de sosete. Merge in special grozav pe sub un costum bleumarin, cu pantofi maro inchis.
-         Negru functioneaza perfect seara, oferind eleganta. Chiar si atunci, bleumarinul poate functiona mai bine, avand o culoare mai profunda. Si este preferabil negrului in orice alt moment al zilei.
Personal, nu imi plac deloc costumele de culoare neagra. Nu le suport. Atunci cand un proaspat absolvent se prezinta la un interviu intr-un costum negru si cu o camasa alba, indiferent de culoarea cravatei, arata imatur. Costumul arata ieftin.
Negrul nu arata bine, decat poate pe Will Smith in Men in Black. Majoritatea complexelor barbatilor sunt spalate atunci cand poarta un astfel de costum, insa exista variante de culoare mult mai avantajoase la care cei mai multi nu se gandesc. Albastru si gri sun mult mai blande, iar griul mediu este poate cel mai simplu de purtat dintre ele.
-         Negru-carbune este singura culoare pe care nu ar trebui  purtata impreuna cu pantofi maro. Presupunand bineinteles ca ai citit punctele anterioare si ca nu porti costum negru.
-         Culoarea pantofilor ar trebui sa fie mai inchisa decat cea a pantalonilor. Daca alegi un costum bleumarin, alege o pereche de pantafi maro-ciocolata, in locul unora maro-nisipiu.

-         Avand in vedere si cele amintite mai sus despre culoarea neagra, ai in minte faptul ca pantofii maro nu sunt la fel de eleganti precum cei de culoare neagra. Da, sunt acceptabili, insa nu ii inlocuiesc. Daca ai dubii in privinta a ceea ce ar trebui sa porti la o intalnire de afaceri, poarta negru.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu