miercuri, 8 ianuarie 2014

Porti tocuri inalte? Afla la ce pericole te expui

Pantofii cu toc vor fi mereu la moda deoarece dau vestimentatiei o nota de eleganta.

Specialistii atrag atentia insa ca, pentru mentinerea echilibrului, in timpul mersului pe tocuri, ne modificam pozitia corpului. Purtarea frecventa a pantofilor cu toc poate favoriza aparitia discopatiei lombare si de asemenea, afecteaza genunchii, articulatiile si pot favoriza uzura prematura a cartilajelor.

Femeile care umbla toata ziua pe tocuri inalte pot avea probleme cu soldurile, genunchii si spatele, lucru ce prezinta un risc pentru sanatate. Cel mai indicat este sa-i porti doar pentru cateva ore, cand mergi la un eveniment special, la o petrecere. In rest, daca stii ca ai multe drumuri de facut pe jos, opteaza pentru o pereche fara toc.

In afara luxatiilor, a entorselor, a bataturilor si a durerilor de picioare cauzate de pantofii cu tocuri inalte, femeile se expun unor riscuri mult mai mari, acestia putand avea efecte grave asupra coloanei, a muschilor si a echilibrului general al corpului.

Indiferent daca te-ai obisnuit sa porti tocuri inalte sau inca este un calvar sa mergi pe ele, ar trebui sa stii cate ceva despre incaltarile cu toc. 5 cm, aceasta este inaltimea peste care tocurile devin deosebit de periculoase.

Se pare, ca o zi de mers pe tocuri inalte exercita o presiune de cateva tone pe degetele de la picioare, conducand si la deformari ale monturilor, adica proeminentele osoase de la degetele mari de la picioare sau ale celorlalte degete care sunt fortate sa ramana ore intregi intr-o pozitie inconfortabila.

Deosebit de afectat poate fi si tendonul lui Ahile, cel mai mare tendon din corp, care leaga calcaiul de muschii gambei, scurtandu-se si ingustandu-se, astfel incat atunci cand vei purta o incaltaminte plata, pot aparea inflamatii si dureri.

Nu in cele din urma, poate cele mai grave urmari ale tocurilor le gasim la nivelul coloanei vertebrale si, asadar, al posturii corpului: din cauza deplasarii centrului de greutate al trupului, curbura naturala a coloanei se accentueaza, deplasand pelvisul in fata pentru a compensa diferenta de pozitie si pentru a recupera echilibrul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu