miercuri, 8 ianuarie 2014

Incaltaminte pentru alergat – 10 sfaturi sa gasesti perechea perfecta

Inainte sa gasesti cea mai buna incalataminte pentru alergat era o misiune usoara. Atunci cand magazinele specializate pe imbracaminte si incaltaminte sport deabia au inceput sa scoata cateva modele, diversitatea era mica, optiunile erau limitate. Insa astazi sa gasesti perechea ideala de pantofi pentru alergat a devenit o probleme avand in vedere numarul mare de branduri si chiar mai mult numarul mare de pantofi. Insa astazi o sa invatam cum sa va alegeti cea mai buna incaltaminte pentru alergat, ghidandu-va dupa sfaturile noastre:
incaltaminte-pentru-alergat
1.In primul rand un pantof bun pentru alergare este un pantof usor si flexibil, realizat special pentru a stabiliza piciorul in timp ce alergati.
2.Cei mai comfortabili pantofi pentru alergat sunt cei facuti pentru ture off-road, care se pot numi si profesionisti.
3.O incaltaminte ideala pentru alergat trebuie sa va comfere suport, stabilitate, flexibilitate si sa fie impermeabili.
4.Nu va uitati la bani atunci cand sunteti intr-un magazin specilizat, uitati-va sa fie de calitate, originali, durabili, va recomandam sa ii vedeti ca si o investitie pe termen lung. Se stie ca o pereche buna de pantofi creste performantele, va scapa de besici in talpa, fisuri si dureri de spate si nu trebuie sa ii schimbati in fiecare sezon
5.Exista incaltaminte pentru alergat in mediu urban/sala de antrenamente etccc si sunt incaltaminte pentru alergat mult mai complexa pentru maraton, pentru curse off road etccc. Cei de interior sunt mai usor de ales, nu trebuie sa aveti atat de multe lucruri in considerare insa pentru cei de exterior ar fi bine sa va uitati sa aiba:
-placi de impact realizate din fibra de carbon sau plastic tare care ajuta la protejarea piciorului atunci fugiti pe stanci sau pe teren accidentat
-guri de aerisire in partea de jos a pantofului care permite scurgerea apei in caz de ploaie sau medii umede
-pantofi fara sireturi, pentru a evita sireturile imbibate in apa si pentru a mentinte comfortul piciorului cand papucul devine umed
6.Foarte important este forma piciorului. Majoritatea companiilor scot incaltaminte universala care sa se potriveasca majoritatii populatiei. Daca iti cunosti marimea piciorului ai deja garantia ca o sa gasesti o pereche. Insa nu neaparat perechea ideala pentru piciorul tau. Fiindca mai sunt si alti factori de luat in considerare.
7.Conteaza si greutatea pe care o aveti si latimea piciorului. Astazi exista pantofi cu talpa foarte subtire, medie si groasa. O talpa foarte subtire o sa va faca sa simtiti fiecare piertricica insa va ramane solida oricate kg aveti pe cand o talpa groasa o sa va ofere mai mult comfort dar trebuie sa aveti in vedere faptul ca foarte putini sunt facuti pentru persoanele solide si talpa groasa se poate deforma.
8.In final mai ramane latimea piciorului. Daca aveti piciorul lat cumparati o pereche de pantofi potriviti, care se lasa in timp. Altfel riscari sa va fie buni in magazin, cand ii probati insa dupa jumatate de ora sa va faca bataturi la degete. Insa stati linistiti, sunt atat de multe branduri incat nu se poate sa nu existe o pereche de pantofi pentru alergat zici ca special facuti pentru forma piciorul vostru.
9.Tineti minte sa cumparati pantofi pentru alergat in totdeauna dupa-masa fiindca dimineata piciorul inca nu este incalzit si umflat insa dupa masa incepe sa isi schimbe forma, la fel ca atunci cand alergati si depuneti efort.
10. O data ce cumparati  incaltaminte de calitate, cumparati si sosete de calitate, realizate special pentru supra-efort. Aceste soseste o sa va protejeze picioarele de infectii urate, de miros urat si senzatia de picioare ude.
Acestea sunt sfaturile noastre insa nu uitati ca o pereche  buna de incaltaminte pentru alergat e foarte greu sa o cunoasti dupa ce ai probat-o in magazin. Aceasta o sa va dezvaluie calitatile dar si defetele ei in urma orelor de antrenament.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu