sâmbătă, 4 ianuarie 2014

Cum sa te imbraci business casual

Sa incepem cu vestile proaste: nu vei putea niciodata purta tricouri polo si pantaloni Dokers intr-un mediu business. Atunci cand vrei sa faci afaceri, trebuie sa arati intotdeauna cat de bine poti fara sa para ca te straduiesti prea mult. Iar atunci cand toti ceilalti poarta tricouri polo la serviciu, va parea ca te straduiesti prea mult. Daca nu te intalnesti cu clienti in ziua aceea, fiind la patru ace vei face nota discordanta in colectiv. Se pare ca te afli intr-o situatie cu dus si intors. Trebuie sa arati spilcuit pentru a fi pe placul clientilor si in acelasi timp sa nu para ca vrei sa atragi toata atentia si sa rapesti toata gloria atunci cand te afli laolalta cu ceilalti colegi de serviciu.
Asta nu inseamna ca trebuie sa mergi la serviciu imbracat sleampat. Iata cateva idei care te pot scoate din incurcatura:
1.      Fara tricouri polo. Regula este sa nu porti un tricou polo nicaieri unde nu poti purta si pantaloni scurti. Sa joci tenis, sa faci o plimbare prin parc in weekend sunt motive pentru a purta polo. Ai sedinta? Poti suporta cei cinci nasturi in plus si maneci lungi (nu este recomandat sa porti camasa cu maneca scurta la birou, dar asta este de la sine inteles.)
2.      Nu purta cravata, daca nu porti sacou. Cravata este facuta pentru a fi purtata cu haina.
3.      Ai grija la marimi. Majoritatea barbatilor poarta pantaloni prea lungi sau prea largi. O pereche fit este solutia in materie de pantaloni. Cumpara masura potrivita si evita sa faci cheltuieli cu modificarea. In mod similar, camasa nu ar trebui sa atarne in jurul taliei.
4.      Uita de incaltaminte adidas cand mergi la serviciu. Rezerva pantofii sport pentru iesirile in parca sau sala de gimnastica. Poarta pantofi de calitate. O pereche buna de incaltaminte te scoate din zona de plictisitor si iti aduce exact gramul de sclipire de care ai nevoie. Cumpara-ti cateva perechi si poarta-le alternativ. Poarta curele care se potrivesc.
5.      Poarta o haina sport. Arata faptul ca nu vrei sa frapezi sau sa ii depasesti pe ceilalti in vreun fel. Si in orice caz, nu o sa porti haina efectiv prea mult la birou. Un pulover de casmir pe timpul iernii nu strica nici el.
6.      Ceasul este un accesoriu care nu ar trebui sa lipseasca de la incheietura mainii unui om de succes. Cu toate acestea, nu exagera cu bling-blingul. Arata ca ai succes purtand un ceas clasic, discret, masculin, nu un accesoriu care sa strige “scump”, care atrage atentia si care ii va face pe ceilalti sa se intrebe instant care este de fapt salariul tau.

Esentialul este sa te concentrezi pe haine de calitate, care sa ti se potriveasca manusa. Imbraca-te astfel incat cei care se uita la tine sa vada in tine pe cineva in care pot avea incredere atunci cand vine vorba de munca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu