marți, 7 ianuarie 2014

Cum sa arati grozav fara sa cheltuiesi o avere

Iata cateva sfaturi practice atunci cand vine vorba de shopping economic:
a.      Mergi pe varianta clasica
Din fericire, barbatii pot sa poarte hainele chiar si cativa ani la rand fara sa arate demodati pentru ca majoritatea articolelor de imbracaminte de pe piata se inscriu in zona clasicului. Umple-ti dulapul cu haine care trec proba timpului, in locul celor doar la moda si vei face o investitie excelenta.
Iata cateva articole vestimentare eterne in garderoba oricarui barbat: camasa alba cu nasturi, trench-ul, costumul negru in doua piese, jacheta sport/blazerul, paltonul, hanoracul cu fermoar, pantofii oxford, tricourile polo, cravatele, tricourile albe, ochelarii de soare, jeansii (o pereche mai deschisa la culoare si una intr-o nuanta mai inchisa), ceasul, cureaua neagra.
Poti crea atat de multe combinatii vestimentare pur si simplu folosind hainele si accesoriile mai sus amintite. De exemplu, poti imbraca un polo colorat pe sub un blazer cu jeansii inchisi la culoare si pantofii Oxford. De asemenea, poti purta camasa alba pe sub hanoracul cu fermoar, cu jeansii casual deschisi la culoare si o pereche de pantofi sport. Invata sa combini hainele si poti grea o multime de look-uri grozave.
b.     Cumpara numai ce ai nevoie
Suna ca o regula de bun simt, insa atunci cand incerci sa faci cumparaturi economisind si inveti cum sa gasesti chilipiruri vei incepe sa iti doresti mai multe lucruri. Vei avea iluzia ca economisesti bani, insa in realitate nu o vei face. Indiferent daca cheltuiesti 100 de lei pe un tricou sau ca achizitionezi 20 la 5 lei bucata, tot o suta de lei vei cheltui.
Cand ai absoluta nevoie de ceva, gaseste produsul care te avantajeaza cel mai mult si care este la reducere. Daca nu gasesti nimic, doar haine la pret intreg, descurca-te cu ce ai pana vei gasi.
c.      Cumpara sosete si lenjerie intima pentru mai putin
Inafara de cazul in care esti ridicol de bogat si adori sa iti reamintesti acest lucru de fiecare data cand iti dai pantofii jos sau mergi la baie, incearca sa economisesti banii pe aceste produse. Economiseste bani pentru acele articole vestimentare unde pretul premium se va reflecta intr-adevar in calitate.
d.     Foloseste-te de accesorii pentru a crea look-uri diferite
In momentul in care ai articolele vestimentare considerate clasice in garderoba, poti crea zeci de outfituri diferite pur si simplu accesorizand distinct tinutele. In loc sa-ti cumperi o camasa noua, achizitioneaza cateva cravate noi, care sa iasa in evidenta si ai astfel posibilitatea de a face noi combinatii folosindu-te de acea camasa si un blazer. Doar cumparandu-ti o palarie noua, o esarfa sau schimband pantofii pe care ii porti poti crea un nou look, purtand aceeasi camasa si aceeasi pereche de pantaloni.

Concluzia este ca nu este nevoie ca fiecare obiect de imbracaminte pe care il pui pe tine sa fie scump sau extraordinar de sine statator. Tot ceea ce ai nevoie este o piesa clasica si lucruri care as o completeze. De exemplu, s-ar putea sa ai o pereche de pantofi foarte frumoasa pe care o poti purta pur si simplu cu un tricou, o pereche de jeansi si o jacheta. Pantofii vor fi piesa de rezistenta prin care vei arata ca ai stil. Este important sa mentii balanta intre a incerca prea mult si a nu-ti da deloc silinta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu