miercuri, 8 ianuarie 2014

Ghete si bocanci de munte pentru barbati

Atunci cand va hotarati sa urmati un traseu montan, incaltamintea reprezinta cel mai important aspect. Pentru ca  numai cu o pereche de bocanci potrivita, veti da randamentul maxim. Insa inainte de a alege bocancii potriviti, trebuie sa aveti in vedere cateva aspecte:
1.In general este recomandat ca la cumpararea bocancilor sa ii luati cu jumatate de numar mai mari (daca e posibil). Daca nu, atunci cu un numar. De la mers indelungat si caldura, picioarele se pot umfla iar acest aspect este absolut normal.
2.Daca traseul de munte implica trecerea prin zone noroioase  sau cu gheata, atunci bocancii pe care ii incaltati trebuie sa aiba o talpa aderenta si sa fie impermeabili, pentru a nu aluneca si trebuie sa nu lase apa sa patrunda in interior.
3.Daca urcusul pe care il aveti in gand si este unul serios si dificil, atunci la achizitionarea bocancilor, la proba, aveti grija sa va stea fix pe picior iar talpa trebuie sa fie zdravana, dar flexibila, materialul sa fie piele cu fibra sintetica.
4.Un alt aspect ce trebuie luat in calcul cand cumparati bocancii este interiorul, ce trebuie sa fie cat mai confortabil, ochiurile de la sireturi de preferat sa fie din metal, iar greutatea bocancilor sa nu fie prea mare, pentru ca senzatia de plumb in picioare,  mai ales la drum lung, nu ii place nimanui!
Bocancul perfect= cel care ti se potriveste
Fara indoiala, nu exista definitia de “cel mai bun brand de incaltaminte pentru munte”, pentru ca cel mai bun bocanc este cel care se potriveste perfect formei piciorului tau.
Este stiut faptul ca bocancii, spre deosebire de incaltamintea obisnuita, nu prea isi modifica forma. De aceea, este indicat sa alegi bocancii care sunt confortabili si gata de mers pe munte imediat dupa ce i-ai luat din magazin. Sfaturi precum : “Mai plimba-te in picioare cu prin casa cateva zile si se vor lasa”, sunt doar minciuni. Asa ca este cel mai indicat sa alegi bocancii in care picioarele dumneavoastra se simt perfect.
Noi va recomandam acest model de la Karrimor. Un model ideal pentru orice anotimp, mai ales ca ghetele sunt si impermeabile, perfecte pentru drumetii lungi prin zapada. Le puteti comanda de aici ->https://www.prosports.ro/cumpara/ghete-barbati-karrimor-snowcasual-ii-weathertite-maro/
bocanc-munte1
Pentru o simpla drumetie va recomandam aceste ghete de iarna imblanite. Cu siguranta, picioarele va vor multumi! Le puteti comanda de aici ->  https://www.prosports.ro/cumpara/ghete-barbati-ugg-butte-negre/
ghete-ugg-barbati
Sau daca preferati un model sport, acest model de la Urban Logik este perfect. Poate fi comandat de aici ->https://www.prosports.ro/cumpara/ghete-de-iarna-barbati-urban-logik-derwent-alb-cu-negru/
ghete-de-munte-sport
Cateva sfaturi pentru alegerea ghetelor pentru munte
- alege perechea de bocanci in functie de gradul de dificultate al  traseelor si de anotimp.
- cauta pe Internet review-uri sau intreba prietenii despre incaltarile lor. Exista multe forum-uri, de unde poti afla multe informatii pretioase.
- nu exista o pereche de bocanci care sa acopere toate sezoanele si toate tipurile de catarare in mod corespunzator. De aceea, cei care doresc sa faca ture atat iarna cat si vara pe crestele muntilor sau alte activitati montane au nevoie de cel putin doua perechi de pantofi.
-  o talpa rigida este recomandata in expeditii, drumetiile indelungate  facute de profesionisti.
- o talpa semirigida se potriveste pentru ture de munte, ture de trekking, drumetii usoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu