marți, 7 ianuarie 2014

Cateva greseli de stil pe care le fac barbatii

Am intocmit o lista a principalelor greseli de stil pe care am observat ca multi barbati le fac. Ia aminte si corecteaza daca ti se pare ceva familiar in aceasta lista:
1.      Poarta haine care au marimea nepotrivita – hainele baggy, pot parea cool imbracate de un rapper, insa nu ti le recomand si tie. Te fac sa arati neglijent. Daca din pricina conformatiei corpului tau nu iti gasesti haine care sa-ti vina ca turnate, atunci croitorul ar trebui sa devina cel mai bun prieten al tau.
2.      Poarta o cravata la o camasa cu maneca scurta – inafara de cazul in care lucrezi pentru un lant de restaurante fast-food – unde manecile se pot murdari din cauza sandvisurilor- incearca sa eviti o astfel de combinatie nefericita. Daca vrei sa arati ca un adevarat profesionist, increzator, ramai la camasile cu maneca lunga atunci cand porti cravata.
3.      Pantofii murdari – multi tipi sar efectiv peste faza cu lustruitul pantofilor. Un barbat elegant poarta intotdeauna incaltaminte curata – fara zgarieturi sau prafuita. Daca atunci cand purtai pantofi sport copii nu obisnuiai sa iti cureti adidasii de noroi cand veneai de la joaca, o astfel de conduita nu ti se mai potriveste acum.
4.      Sosete nepotrivite la costum -  atunci cand porti costum, trebuie sa asortezi culoare sosetelor cu cea a pantalonilor, nu cu cea a pantofilor (regula valabila cand vorbim de ocaziile formale si de activitatea in zona profesionala). Acest lucru este similar asocierii gresite a pantalonilor de la costum cu jacheta. Daca porti un costum bleumarin cu pantofi de culoare neagra, alege sosete albatru inchis. Atunci cand porti un costum deschis ca nuanta, asigura-te ca sosetele sunt putin mai inchise la culoare decat costumul, insa mai deschise decat nuanta pantofilor. Aceasta regula poate, bineinteles, fi incalcata in mod deliberat daca o faceti de dragul stilului.
5.      Lungimea gresita a cravatei – cravata unui barbat ar trebui intotdeauna sa se termine in centrul cataramei pantalonilor sai. Este un detaliu peste care multi trec cu vederea. Daca porti o cravata prea scurta sau prea lunga, vei arata incompetent.
6.      Sa porti rucsac si costum – plimbandu-ma prin oras, vad o multime de tineri profesionisti purtand costume frumoase, insa purtand in spate ghiozdan! Ok, probabil ca rucsacul este mai usor de purtat pe umar decat servieta in mana, insa poti purta o geanta tip postas, cu o bareta care iti trece peste piept pentru a mentine un look mai profesionist.
7.      Prea mult parfum – daca o femei iti poate mirosi parfumul doar atunci cand este aproape, este grozav! Va avea un motiv in plus sa stea aproape de tine! In functie de cat de puternic este parfumul tau, foloseste-l cu atentie. Daca parfumul tau isi pierde din tarie pe parcursul zilei, pur si simplu reaplica-l. O regula buna este sa te limitezi la doua puf-uri – o data pe gat si pe incheieturi.
8.      Sa folosesti prea multa spuma/gel de par – ai in vedere faptul ca daca arati de parca ti-ai fi turnat in cap un recipient intreg de lotiune de par nu-i a buna. Prietena ta vrea sa fie in stare sa isi treaca degetele prin parul tau fara sa se chinuie. Foloseste o cantitate mai mica de spuma/gel decat crezi tu ca ai nevoie.

Incearca sa eviti aceste greseli de stil si arata grozav!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu