marți, 7 ianuarie 2014

Cum sa te imbraci de sarbatori

Vacanta de iarna este plina de traditii: cozonaci, vin fiert, colindatori, show-ul de moda anual Victoria’s Secret, intalnirea cu varul ciudatel cu care te vezi doar de doua ori pe an. Unii dintre noi de-abia asteapta aceste evenimente, in timp ce altii de-abia asteapta sa se incheie.

Una dintre conventiile sociale pe care ne putem baza pe masura ce imbatranim este petrecerea din perioada vacantei de iarna, fie ca ea are loc in familie, fie in gasca de prieteni, fie intr-un pub impreuna cu colegii de serviciu. Pentru cei mai multi, este momentul acela din an cand trebuie sa se imbrace bine, sa-si mute gandul de la haine sport si sa sarbatoreasca trecerea a inca unui an intr-o companie buna. Pentru altii aceasta petrecere este o noua ocazie pentru a se ingrijora in privinta a ce vor purta. In general, petrecerile din aceasta perioada a anului vin cu un dress code “vestimentatie de cocktail”. Acesta este un lucru grozav intrucat termenul “cocktail” inglobeaza un spectru larg de posibilitati din punct de vedere vestimentar.

O combinatie blazer-pantaloni este preferabila unui costum intreg, iar formalitatea pe care o implica purtarea cravatei poate fi lasata deoparte. Poti sa optezi pentru un look mai relaxat, renuntand complet la acest accesoriu sau porti purta un papion simpatic.

In continuare iti voi propune cateva sfaturi de urmat daca vrei sa fii elegant si in acelasi timp sa ramai in zona ta de comfort pentru a te putea bucura de lucruri mai importante, precum mai sus-amintitele cozonac si vin fiert cu scortisoara. Sau pentru a putea canta nestingherit “All I Want for Christmas” al lui Mariah Carey la runda de karaoke anuala de sarbatori cu prietenii.

Ce sa incalti
Pentru cei care vor sa mearga la sigur, purtand un pantof negru clasic sau o pereche de loaferi culoare maro sau poate o pereche de pantofi Oxford vor merge la sigur. Bineinteles, se impune sa poarte o pereche de sosete de sezon, cu imprimeuri tematice, precum cele cu reni. De asemenea, alegand astfel de modele de incaltaminte ai posibilitatea sa experimentezi mai mult de la brau in sus.
Pantalonii din lana
Simpli, eleganti si cel mai important, caldurosi. Servesc foarte bine si pentru a contrabalansa sosetele mai colorate, imprimeul vesel al puloverului sau haina sport.

Blaizerul din catifea
Acest obiect vestimentar poate fi purtat intr-o mare varietate de culori, de la bleumarin inchis la burgund si chiar in nuante de verde smarald. Textura luxoasa a materialului se potriveste perfect cu aerul de sarbatoare.

Vorbind de textura, catifeau nu este singura optiune. O haina sport din lana sau un pulover din casmir pe sub geaca sunt la fel de binevenite. Si in timp ce o camasa alba functioneaza intotdeauna, o camasa intr-o culoare mai inchisa sau cu un microprint iti ofera aerul ala de eleganta, de proaspat scos din cutie.


Regula generala este sa nu porti catifea atata timp cat soarele se afla inca sus pe cer. In cazul in care singura petrecere de sarbatori se tine la birou, atunci uita definitiv de catifea. Pentru astfel de petreceri, incearca sa te imbraci cat mai aproape de modul in care o faci in fiecare zi la birou. Poate doar rasfata-te purtand o pereche de sosete hazlii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu