marți, 7 ianuarie 2014

Imbraca-te cu gust, nu te deghiza!

Vad adesea oameni cu un look foarte pronuntat. Fie sunt imbracati din cap in picioare intr-un singur brand, fie au un vibe prea puternic. Ii poti eticheta fara a da gres: sunt rock, punk, preppy, hippy si lista poate continua. Partea cea mai proasta este ca obiectele vestimentare pe care le pun alaturi nu sunt de cele mai multe ori cea mai fericita alegere. Intrucat cred ca aceste doua lucruri sunt de fapt doua fete ale aceleiasi probleme, in continuare iti voi da cateva argumente in acest sens.

Nu te deghiza! Poate parea evident, insa o multime de oameni se deghizeaza fara ca macar sa isi dea seama de acest lucru. Unii oameni nu au nici macar cunostinte de baza in materie de moda si stil, desi cantitatea de informatii in acest sens par sa ne copleseasca de pretutindeni. De asemenea, multi nu fac efortul de a-si pune intrebari mai aprofundate in legatura cu personalitatea lor, iar acest lucru mai devreme sau mai tarziu duce inevitabil la afisarea unui stil vestimentar care:
-          este incongruent cu personalitatea lor;

-          este un fel de costum sau un cliseu, care in nici un caz nu poate di denumit “look”;

-          este tranzitoriu: sa ai aceeasi imagine ca in liceu in momentul in care ai implinit douazeci si cinci de ani inseamna sa o cauti cu lumanarea (atunci cand iti cauti un job, cand interactionezi cu oameni din domenii noi nu mai poti purta imbracaminte copii pentru ca risti sa nu mai fii luat in serios)

Nu te imbraca conform unui curent! Te sfatuim sa iei partile bune ale unui astfel de look, fie el gotic, preppy, grunge, rock, preppy, high school, insa sa eviti ca intreaga ta vestimentatie sa se inscrie intr-o astfel de zona. Nu este carnaval in fiecare zi, iar tu nu esti var cu Jack Sparrow!
Daca citesti acest articol, cel mai probabil esti preocupat de stil si ti-ai dori ca hainele pe care le imbraci sa reflecte personalitatea ta, sa te reprezinte. Pe scurt, incearca sa eviti cliseele. Ovidiu Buta obisnuieste sa spuna “Evita sa te imbraci ca tatal tau. Imbraca-te ca tatii altora”. Ceea ce doreste sa spuna este ca varianta “asa tata, asa fiu” sau adoptarea stilului reggae, gotic etc. nu fac altceva decat sa iti anuleze personalitatea, cel putin cea exprimata prin infatisarea ta. Devii pur si simplu unul dintre multi altii, renunti de buna voie la unicitate.

Cunosti pe cineva cu varsta de peste patruzeci de ani care este inca punk sau goth? Nu este putin trist ca nu au reusit sa isi gaseasca inca propriul stil? O astfel de persoana pur si simplu este suma unor clisee si a dezvoltat obiceiuri proaste in ceea ce priveste imbracamintea. Un asemenea individ inca nu a invatat:
-          ce este esential in materie de stil vestimentar;
-          cum sa alegi o pereche de jeansi marimea potrivita;
-          cu sa asortezi si sa asociezi culorile.
Ce sens are sa iti pierzi timpul intre 15 si 25 de ani imbracandu-te conform unui curent si sa te trezesti intr-o dimineata, la varsta de douazeci si sase de ani, fara sa ai habar sa te imbraci diferit?

Nu te imbraca din cap in picioare de la acelasi brand (sau doar de la cateva marci)!  Sa porti haine de la un singur brand este in general o alegere destul de neinspirata. Indiferent ce ai spune, stilul ala nu este al tau! Brandurile sunt adaptate grupului lor tinta de clienti. De exemplu, Van’s este pentru skateri, Ralph Lauren pentru baietii bogati. Daca te bazezi pe un singur (sau doar cateva) branduri pur si simplu este ca si cum ai purta uniforma unui club.


Un alt aspect legat de branduri – nu ai nicio garantie ca designerii vor avea acelasi bun gust in orice sezon, fapt ce este valabil si pentru calitatea hainelor oferite. Asa ca fii cu ochii in patru la calitatea materialelor folosite si la croiala. Tine minte: logo este numai pentru ego!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu