miercuri, 8 ianuarie 2014

Culoarea toamnei 2013: Portocaliul

Inca de cand Hermes a pus pentru prima data o esarfa de matase in plicul emblematic portocaliu, aceasta culoare este o alegere care a fost cumva ridicata la un statut intimidant, caci nuanta ei cea mi intensa nu le fac e nicio favoare multor purtatori.

Desi portocaliul ne copleseste pe multi, este un element constant in colectiile designerilor si este in momentul de fata prezent in toate magazinele, si in cele cu haine de serie, dar si in boutique-uri.

Originile portcaliului

Fie ca este portocaliul fructelor, un ton de sofran sau de lut rosiatic, familia de nuante a portocaliului poate complimenta majoritatea culorilor de par si a tonurlor de piele. Culoarea lui complementara este albastrul, ceea ce inseamna ca ochii albastri vor iesi si mai bine in evidenta deasupra unui top portocaliu. Poate de aceea este o idee buna sa investesti intr-o esarfa portocalie, intr-un accesoriu de par sau chiar intr-un fard bronz-rosiatic daca ai o astfel de culoare a ochilor.

Popular in designul interior si apoi in evstimentatia anilor ’60 si ’70, portocaliul a devenit o alegere vestimentara omniprezenta. Folosit pentru prima data de designeri ca Pucci si Halston, a intrat apoi si in magazinele de masa.

In zilele noastre insa, portocaliul s-a incarnat complet diferit. Daca in anii ’60 si ’70 il vedeam in imprimeuri tipatoare si accesorii flamboaiante, cum ar fi palarii enorme sau platforme uriase, de data asta portocaliul capata forme clasice. Este acum folosit in blocuri de culoare care contrasteaza cu restul tinutei in tonuri mute.

Optiuni de zi cu zi

Nu numai couture designerii folosesc portocaliul. Ci si street style-ul l-a imbratisat, asa ca vom da peste el si la H&M si Zara. Daca nu esti sigura ca vrei sa investesti intr-un obiect vestimentarportocaliu, incearca un ruj in aceasta nuanta, vopseste-ti unghiile cu portocaliu (e in mare voga acum) sau alege niste margele zglobii.

Cat despre haine, portocaliul da bine langa maro sau bej, aceasta fiind o combinatie cat se poate de eleganta. Daca insa ai un top portocaliul, evita rujul rosu. Nu da bine. Incearca unul rozaliu sau nimic. Daca ai tenul prea alba, nu-ti lua o bluza portocalie, caci iti va coplesi tarsaturile. Pune o alta culoare intre fata si culoarea portocalie, pentru a exista o bariera intre tonul pielii si stralucire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu